Liisan-päivän myrsky teki tuhoja Oravalassa

Torstaina 19.11.2020 myllersi Oravalassa Liisan-päivän myrsky. Puita kaatui useita satoja ja sähkötkin olivat jonkin aikaa poikki.
Oravalan koulun pihassa ollut noin 200-vuotias mänty kaatui koulun vanhan osan päälle. Mänty on nähnyt Oravalan elämää ja koulun oppilaita koulun perustamisesta 1896 alkaen. Männyn halkaisija on noin 1 metri. Koulun nykyinen omistaja Jenni Pöyry kertoi, että kannosta tullaan laskemaan vuosirenkaat ja näin saadaan tarkahko puun ikä ja kasvuvaiheita selville. Jenni kertoi myös, että suojeltua arvokasta mäntyä ei tehdä polttopuuksi, vaan sen elämä jatkuu toisessa muodossa.
Mänty sijaitsi koulun vanhan osan sisäpihalla, joka oli aikanaan opettajien omaa aluetta, johon koululaisilla ei ollut asiaa. Paikka oli kuitenkin suosittu luokkakuvien ottopaikka. Nyt vaurioitunut koulurakennus on otettu käyttöön 1941-
Alla luokkakuva 1940-luvun puoliväliltä.
Oikealla opettaja Elsa Koski ja vasemmalla opettaja Leo Peltola.
Luokan takana vanha mänty.
.


Kuvaaja Jenni Pöyry

Kategoriat: Kyläyhdistys